مقاومت خاک چیست و چرا مطالعه ژئوالکتریک ضروری است؟

مقاومت خاک چیست و چرا مطالعه ژئوالکتریک ضروری است؟ - آزمایش دانهول - مطالعات GPR - اکتشاف آب - مطالعات ژئوفیزیک - شماره تماس: 09123533974

مطالعه ژئوالکتریکی زیرزمینی امکان ایجاد پیکربندی بهینه سیستم ارتینگ مورد نظر را فراهم می کند. اندازه گیری مقاومت زمین امکان تعیین چیدمان، عمق، تعداد و نوع عناصر لازم را با توجه به الزامات ایمنی و عملکردی ممکن می سازد. مقاومت خاک مشخصه ای است که مخالفت خاک با عبور جریان الکتریسیته را مشخص می کند که به عنوان مقاومت ویژه خاک نیز شناخته می شود. خاک زیرین معمولاً در لایه ها و مقاومت های ناشناخته ای طبقه بندی می شود که مقدار مقاومت یک سیستم ارتینگ را تعیین می کند. هدف از مطالعات ژئوالکتریک، توصیف الکتریکی خاک زیرین با تعیین تعداد لایه ها، ضخامت آنها و مقاومت هر یک است. در ادامه به مبحث مقاومت خاک چیست و چرا مطالعه ژئوالکتریک ضروری است میپردازیم. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره انواع خدمات مانند: مطالعات ژئوفیزیک، اکتشاف آب ، مطالعات GPR ، مطالعات لرزه نگاری، آزمایش دانهول ،مطالعات ژئوالکتریک ، سونداژ، مطالعات الکترومغناطیس , مطالعات ژئوتکنيک ، آزمایشات درون چاهی ،‌ آزمایش مگنتومتری با شرکت آسیا ژئوفیزیک و ژئوتکنیکی تماس بگیرید.

مقاومت خاک چیست و چرا مطالعه ژئوالکتریک ضروری است؟

اندازه گیری مقاومت، تخمین مقاومت ارتینگ یک سازه یا یک سیستم و شیب های بالقوه از جمله ولتاژ پله و لمس را ممکن می سازد. همچنین در محاسبه کوپلینگ القایی بین مدارهای برق و ارتباط همسایه و همچنین طراحی سیستم های حفاظت کاتدی کمک می کند.

مقاومت زمین پارامترهای طراحی یک سیستم ارت را تعیین می کند، مانند عمق دفن بهینه. مواد مناسب با توجه به میزان خوردگی در زمین؛ تعداد، نوع و آرایش مناسب الکترودهای مورد نیاز. به این ترتیب مقدار مقاومت مورد نظر و بالاترین ایمنی سیستم به دست می آید.

با ویژگی های الکتریکی یک سیستم ارت، می توان یک سیستم ارت کارآمدتر، اجرای سریعتر، با هزینه های طراحی کمتر، ولتاژ گام و لمس کنترل شده در کل سطح، ایمنی بیشتر برای افراد در نصب و با عمر سرویس بهینه شده

چرا مقاومت خاک در پروژه ارتینگ بسیار مهم است

خاک ها همگن نیستند، بنابراین تغییرات در مقاومت رخ می دهد. عوامل اصلی این تغییرات عبارتند از: نوع خاک، میزان رطوبت، ترکیب شیمیایی، تراکم مواد، دما، طبقه بندی خاک، مخلوط مواد مختلف، غلظت و ترکیب شیمیایی نمک های محلول، اندازه ذرات و غیره.

برخی از این جنبه ها به تغییرات طولانی مدت بستگی دارد و می توان آنها را به عنوان ثابت در پروژه سیستم ارتینگ فرض کرد (نوع خاک، ترکیب شیمیایی، طبقه بندی و تراکم مواد). با این حال، بقیه (محتوای رطوبت، دما، غلظت و ترکیب شیمیایی نمک های محلول) متغیر هستند.

در اندازه‌گیری مقاومت، اثرات لایه‌های مختلف خاک برای به دست آوردن مقاومت ظاهری میانگین می‌شود. روش های متفاوتی برای محاسبه مقاومت وجود دارد.

روش ونر برای اندازه گیری مقاومت خاک

روش که توسط فرانک ونر از اداره استاندارد ایالات متحده در سال 1916 توسعه یافت ، متداول ترین روش مورد استفاده برای اندازه گیری مقاومت خاک است. این شامل استفاده از چهار سنبله است که در فواصل مساوی از یکدیگر قرار دارند. دو الکترود داخلی، الکترودهای پتانسیل هستند، در حالی که الکترودهای بیرونی، الکترودهای جریان هستند. با اندازه گیری اختلاف پتانسیل بین الکترودهای داخلی و تقسیم بر الکترودهای جریان، مقاومت به دست می آید.

با اندازه گیری های مختلف و تغییر فاصله الکترودها مقادیر متفاوتی به دست می آید که به صورت تابعی از فاصله رسم می شود، لایه های مختلف تشکیل دهنده خاک مورد مطالعه را نشان می دهد.

این روش امکان به دست آوردن مقاومت خاک برای لایه های عمیق را بدون دفن الکترودها در این اعماق فراهم می کند. علاوه بر این، نتایج تحت تأثیر مقاومت الکترودهای کمکی یا سوراخ های ایجاد شده برای راندن آنها به زمین قرار نمی گیرد.

تفسیر مقادیر مقاومت اندازه‌گیری شده در زمین از نظر مقاومت ظاهری ساده‌تر است و به راحتی می‌توان روند این پارامتر را تجسم کرد.

در نهایت، ابزارها ممکن است کمتر از ابزارهای مورد نیاز برای پیکربندی شلمبرگر حساس باشند، زیرا وقتی الکترودهای جریان از هم جدا می شوند، الکترودهای پتانسیل نیز از هم فاصله می گیرند.

روش شلمبرگر

روش شلمبرگر مبتنی بر روش ونر است، اما در آزمایش‌هایی با فواصل اندازه‌گیری بزرگ‌تر، حساسیت بالاتری به دست می‌آورد. در این پیکربندی، فاصله بین الکترودهای پتانسیل در مرکز سیستم ثابت نگه داشته می شود، در حالی که فاصله الکترودهای فعلی متفاوت است. فاصله بین الکترودهای پتانسیل در مقایسه با سایر پایه ها کوچک است و حفظ می شود.

این پیکربندی نسبت به تغییرات جانبی زمین حساسیت کمتری دارد زیرا الکترودهای پتانسیل ثابت می مانند. با این حال، اندازه گیری ساده تر است زیرا الکترودهای مرکزی ثابت می مانند، بنابراین به فضای کلی کمتری برای اندازه گیری نیاز دارند.

خدمات حرفه ای برای مطالعات پیشرفته ژئوالکتریک

مطالعات ژئوالکتریک معمولاً نیازمند تجهیزات و پرسنل خاص با دانش گسترده در مورد موضوع است تا به درستی انجام شود. در نهایت، این امر اجرای آنها را پیچیده و آنها را گرانتر می کند.

به همین دلیل، روش خود را بر اساس ساده‌سازی اندازه‌گیری‌ها، ارتباطات اینترنت اشیا و استفاده از هوش مصنوعی توسعه داده است. ما این روش را به شرکت های مهندسی و معماری با خدمات مطالعات ژئوالکتریک پیشرفته ارائه می دهیم. روش ما مطمئن ترین نتایج و بهینه ترین روش ممکن را ارائه می دهد.

سیستم زمین سنج GEOELECTRIC از یک دستگاه هوشمند و با کاربری آسان تشکیل شده است که اپراتور با هدایت برنامه سیستم، اندازه گیری ها را در نقاطی که قبلاً در پیش مطالعه خاک تعیین شده است، انجام می دهد.

مقادیر اندازه گیری شده و موقعیت جغرافیایی آنها برای هر نقطه توسط GSM برای پردازش با استفاده از الگوریتم های اکتشافی به مرکز محاسبات و طراحی ارسال می شود. تیم فنی متخصص ما نمایش و تفسیر داده ها و همچنین تهیه گزارش نهایی با نتایج بهینه را انجام می دهد.

سیستم های ارتینگ سیستم های حیاتی در هر تاسیسات برقی یا صنعتی هستند که اجرای نادرست آن عواقبی برای ایمنی افراد و کالاها دارد. از سوی دیگر، سیستم ارتینگ مدفون است و هر گونه سازگاری بعدی را بسیار پیچیده می کند.

مقاومت زمین یک پارامتر اساسی برای ابعاد یک سیستم ارتینگ مناسب است. بنابراین لازم است در هنگام طراحی سیستم ارتینگ ارزش آن را دانست.

خدمات شرکت ژئوفیزیک مانند: مطالعات ژئوفیزیک ، اکتشاف آب ، مطالعات GPR ، مطالعات لرزه نگاری، آزمایش دانهول ،مطالعات ژئوالکتریک ، سونداژ ، مطالعات الکترومغناطیس ، مطالعات ژئوتکنيک ، آزمایشات درون چاهی ، مطالعات الکترومغناطیس – آزمایش مگنتومتری

جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره انواع خدمات مانند: مطالعات ژئوفیزیک ، اکتشاف آب ، مطالعات GPR ، مطالعات لرزه نگاری ، آزمایش دانهول ،مطالعات ژئوالکتریک ، سونداژ ، مطالعات الکترومغناطیس، آزمایش مگنتومتری با شرکت آسیا ژئوفیزیک و ژئوتکنیکی تماس بگیرید.

اینستاگرام آسیا ژئوفیزیک

مطالعات الکترومغناطیس – مطالعات ژئوالکتریک – مطالعات لرزه نگاری – مطالعات GPR ، سونداژ – مطالعات ژئوتکنيک – آزمایشات درون چاهی – مطالعات ژئوالکتریک – مطالعات GPR – اکتشاف آب – مطالعات ژئوتکنيک – مطالعات ژئوالکتریک – مطالعات GPR – مطالعات الکترومغناطیس – مطالعات ژئوفیزیک – مطالعات GPR – مطالعات ژئوالکتریک – مطالعات الکترومغناطیس -مطالعات ژئوتکنيک – مطالعات ژئوتکنيک- مطالعات ژئوتکنيک – مطالعات ژئوفیزیک- اکتشاف آب آزمایش مگنتومتری – آزمایش دانهول – آزمایشات درون چاهی – آزمایش دانهول

شماره تماس: 09123533974

آدرس: تهران بزرگراه ستاری خیابان 20 متری گلستان

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    خانهخدماتتماسارتباط با ما