در ادامه به مبحث لرزه نگار چگونه کار می کند میپردازیم. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره انواع خدمات مانند: مطالعات ژئوفیزیک، اکتشاف آب ، مطالعات GPR ، مطالعات لرزه نگاری ، آزمایش دانهول ،مطالعات ژئوالکتریک ، سونداژ، مطالعات الکترومغناطیس , مطالعات ژئوتکنيک ، آزمایشات درون چاهی ، آزمایش مگنتومتری با شرکت آسیا ژئوفیزیک و ژئوتکنیکی تماس بگیرید.
فهرست مطالب
- 1 لرزه نگار چگونه کار می کند؟
- 2 در واقع چه چیزی حرکت می کند؟ این بستگی به دیدگاه شما دارد!
- 3 آونگ ساده و آونگ معکوس
- 4 ترسیم لرزه نگاری
- 5 تعداد محورها
- 6 شرایط راه اندازی ایده آل
- 7 خدمات شرکت ژئوفیزیک مانند: مطالعات ژئوفیزیک ، اکتشاف آب ، مطالعات GPR ، مطالعات لرزه نگاری ، آزمایش دانهول ،مطالعات ژئوالکتریک ، سونداژ ، مطالعات الکترومغناطیس ، مطالعات ژئوتکنيک ، آزمایشات درون چاهی ، مطالعات الکترومغناطیس – آزمایش مگنتومتری
لرزه نگار چگونه کار می کند؟
لرزه سنج سیستمی است که به ارتعاشات حساس است. این بر پایه اصل آونگ عمل می کند: یک جرم سنگین و بی اثر با مقاومت ویژه ای در بمقابل تکان (یعنی اینرسی) به خاطر وزن آن به وسیله ی فنری که امکان تکان را می دهد از یک قاب آویزان می شود. انرژی ناشی از هر گونه فعالیت لرزه ای، این “جرم اثبات” را که توسط ژئوفیزیکدانان نامیده می شود، تحریک می کند و آن را به ارتعاش در می آورد.
در واقع چه چیزی حرکت می کند؟ این بستگی به دیدگاه شما دارد!
این دیدگاه از یک توده متحرک در صورتی معتبر است که در نظر داشته باشید قابی که جرم به آن متصل است. و محکم به زمین ثابت شده است – حرکت نمی کند. با این حال، هنگامی که یک زلزله رخ می دهد، یا یک لرزش توسط هر نوع شوک ایجاد می شود، در واقع این زمین و بنابراین قاب متصل به آن – است که حرکت می کند!
اگر دیدگاه خود را تغییر دهید و به جرم نگاه کنید، ممکن است در نظر بگیریم که وقتی یک لرزش رخ می دهد، جرم – که به دلیل وزنش اینرسی دارد – فقط پس از یک زمان معین حرکت می کند، در حالی که فریم مطابق با حرکت زمین حرکت می کند. .
علاوه بر جرم، فنر و قاب، یک لرزهسنج به وسیلهای نیاز دارد که دائماً حرکت جرم را نسبت به قاب ثبت کند. این بخش مرکزی حسگر لرزهای و تفاوت بین فناوریهای لرزهسنج است، زیرا برخی سرعت جرم و برخی دیگر جابجایی آن را اندازهگیری میکنند. در هر دو مورد، ثبتی که حرکت زمین را در طول زمان نشان می دهد به عنوان لرزه نگاری شناخته می شود.
یک تکنیک سادهتر برای نشان دادن این سیگنال، اتصال خودکار به آونگ است. قلم رول کاغذی را که دور یک درام چرخان پیچیده شده است لمس می کند. این به عنوان لرزه نگار شناخته می شود، ابزاری که مستقیماً سیگنال را به جای ثبت آن به صورت دیجیتال ترسیم می کند.
آونگ ساده و آونگ معکوس
اولین لرزهسنجهای توسعهیافته مبتنی بر یک آونگ ساده بودند که در آن جرم متحرک بهطور عمودی از یک قاب معلق است.
سپس برای افزایش حساسیت، این نوع دستگاه به صورت وارونه نصب می شد و به همین دلیل به آونگ معکوس معروف است. در این حالت، مرکز جرم آونگ بالای نقطه محوری قرار دارد.
برخلاف طرح اول، این مجموعه به طور طبیعی ناپایدار است و کمترین اختلال باعث می شود که جرم از نقطه تعادل خود خارج شود و با جذب جاذبه به سمت پایین به چپ یا راست حرکت کند.
ترسیم لرزه نگاری
لرزهسنج دادهها را بهعنوان یک لرزهنگار ارائه میکند، که ثبت بزرگی حرکت زمین در طول زمان است، در حالی که به طور منظم فاصله بین موقعیت جرم و چارچوبی که به آن متصل است، در رابطه با موقعیت تعادل، یعنی زمانی که دستگاه اندازهگیری میکند. در صورت عدم وجود هرگونه فعالیت لرزه ای در حالت استراحت است.
از لحاظ تاریخی، اولین لرزه نگاری ها با ابزارهای اولیه تولید می شدند: یک سوزن فلزی متصل به یک توده متحرک، ردی از حرکات خود را بر روی کاغذ پوشیده از دوده باقی می گذاشت. بعداً، سوزن با یک قلم جوهر جایگزین شد که حرکات را روی یک رول کاغذ چرخان ثبت می کرد. امروزه در عصر دیجیتال، لرزهسنجها سیگنالهای دیجیتالی ثبت شده توسط رایانهها را ارائه میدهند.
نقش حسگرهای مدرن این است که حرکت جرم را دنبال کنند و می توانند سه نوع اندازه گیری انجام دهند: تغییر در موقعیت جرم نسبت به موقعیت تعادل “صفر” آن (تغییر مکان)، سرعت جرم (یعنی حرکت بیش از حد). زمان)، و در نهایت تغییر در سرعت در طول زمان (یعنی شتاب یا کاهش سرعت).
تعداد محورها
از آنجایی که حرکت زمین در فضای سه بعدی (در امتداد محور عمودی یا دو محور افقی) رخ می دهد، جابجایی ها باید با استفاده از سه آونگ جداگانه ثبت شوند. این تنها راهی است که می توان فعالیت های لرزه ای را به طور جامع مستند کرد.
لرزه نگارهای پیچیده معمولاً هر سه محور را اندازه گیری می کنند، یکی برای هر جهت در فضا. لرزه نگارهای ساده تک محوری معمولاً فقط حرکت عمودی را اندازه گیری می کنند. حرکت سطح افقی نادیده گرفته می شود زیرا اندازه گیری نمی شود.
شرایط راه اندازی ایده آل
یکی از مسائلی که هنگام استفاده از لرزهسنج باید با آن مواجه شد، این است که چگونه میتوان اطمینان حاصل کرد که میتواند ارتعاش را حتی زمانی که ارتعاش برای مدت طولانی، از چند دقیقه تا چند ساعت طول میکشد، به طور بهینه کنترل کند.
لرزهسنجها بنا به تعریف بسیار حساس هستند و تمام آنچه را که در اطراف خود میگذرد، چه لرزهای یا غیر لرزهای ثبت میکنند. با این حال، کوچکترین جابجایی از هر نوعی می تواند از ادامه نظارت و ترسیم ارتعاش توسط لرزه سنج جلوگیری کند، به خصوص اگر این ارتعاش یک رویداد طولانی مدت باشد (ثبت رویدادهای دوره کوتاه آسان تر است).
ژئوفیزیکدانان اهمیت زیادی به نحوه راه اندازی لرزه نگارها می دهند. هرچقدر هم که یک ابزار حساس باشد، تنها در صورتی که به درستی تنظیم شود، نتایج خوبی به همراه خواهد داشت.
لرزه سنج ها عموماً بر روی سطوح بسیار سخت مانند گرانیت یا دال های بتنی قرار می گیرند. سطح باید تا حد امکان صاف و افقی باشد.
در حالت ایده آل، مکان انتخاب شده باید ساکت باشد. نصب لرزهسنج در کنار جاده یا نزدیک ایستگاه راهآهن زیرزمینی ایده خوبی نیست. دما نیز بسیار مهم است. باید تا حد امکان پایدار باشد، زیرا هر تغییری ممکن است بر مکانیک لرزهسنج، بهویژه نیروی ایجاد شده توسط فنر روی جرم تأثیر بگذارد.
روی زمین، لرزهسنجها ترجیحاً در چالهها یا چاههای معادن سابق، صدها متر زیر سطح، نصب میشوند. این مکان ها مکان های خوبی هستند زیرا شرایط عملیاتی ایده آلی را فراهم می کنند.
خدمات شرکت ژئوفیزیک مانند: مطالعات ژئوفیزیک ، اکتشاف آب ، مطالعات GPR ، مطالعات لرزه نگاری ، آزمایش دانهول ،مطالعات ژئوالکتریک ، سونداژ ، مطالعات الکترومغناطیس ، مطالعات ژئوتکنيک ، آزمایشات درون چاهی ، مطالعات الکترومغناطیس – آزمایش مگنتومتری
جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره انواع خدمات مانند: مطالعات ژئوفیزیک ، اکتشاف آب ، مطالعات GPR ، مطالعات لرزه نگاری ، آزمایش دانهول ،مطالعات ژئوالکتریک ، سونداژ ، مطالعات الکترومغناطیس، آزمایش مگنتومتری با شرکت آسیا ژئوفیزیک و ژئوتکنیکی تماس بگیرید.
مطالعات الکترومغناطیس – مطالعات ژئوالکتریک – مطالعات لرزه نگاری – مطالعات GPR ، سونداژ – مطالعات ژئوتکنيک – آزمایشات درون چاهی – مطالعات ژئوالکتریک – مطالعات GPR – اکتشاف آب – مطالعات ژئوتکنيک – مطالعات ژئوالکتریک – مطالعات GPR – مطالعات الکترومغناطیس – مطالعات ژئوفیزیک – مطالعات GPR – مطالعات ژئوالکتریک – مطالعات الکترومغناطیس -مطالعات ژئوتکنيک – مطالعات ژئوتکنيک- مطالعات ژئوتکنيک – مطالعات ژئوفیزیک- اکتشاف آب آزمایش مگنتومتری – آزمایش دانهول – آزمایشات درون چاهی – آزمایش دانهول
شماره تماس: 09123533974
آدرس: تهران بزرگراه ستاری خیابان 20 متری گلستان
بدون دیدگاه