تکنیک های ژئوفیزیکی و ویژگی های آن

تکنیک های ژئوفیزیکی - مطالعات الکترومغناطیس- مطالعات ژئوالکتریک - آزمایش دانهول - آزمایشات درون چاهی -مطالعات GPR- اکتشاف آب - شماره تماس: 09123533974

خواص فیزیکی سنگ ها برای ابداع روش های ژئوفیزیکی که در جستجوی مواد معدنی ، نفت و گاز و سایر مشکلات زمین شناسی و زیست محیطی ضروری هستند، استفاده شده است. در ادامه به مبحث تکنیک های ژئوفیزیکی و ویژگی های آن می پردازیم. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره انواع خدمات مانند: مطالعات ژئوفیزیک، اکتشاف آب ، مطالعات GPR ، مطالعات لرزه نگاری، آزمایش دانهول ،مطالعات ژئوالکتریک ، سونداژ، مطالعات الکترومغناطیس , مطالعات ژئوتکنيک ، آزمایشات درون چاهی ،‌ آزمایش مگنتومتری با شرکت آسیا ژئوفیزیک و ژئوتکنیکی تماس بگیرید.

این روش ها عبارتند از:

  • روش جاذبه
  • روش لرزه ای
  • روش الکترومغناطیسی
  • روش زمین گرمایی
  • روش مغناطیسی
  • روش الکتریکی
  • روش رادیومتری

روش‌های ژئوفیزیکی به خواص فیزیکی محیط‌های زیرسطحی (سنگ‌ها، رسوبات، آب، حفره‌ها و غیره) پاسخ می‌دهند و زمانی که یک منطقه به اندازه کافی با منطقه دیگر در برخی ویژگی‌های فیزیکی متفاوت است، می‌توانند با موفقیت استفاده شوند.

روش های غیرفعال

که تغییرات در میدان های طبیعی مرتبط با زمین، مانند میدان های گرانشی و مغناطیسی، مانند گرانش، مغناطیسی، برخی روش های الکتریکی و برخی روش های الکترومغناطیسی، روش های رادیواکتیو و زمین گرمایی را شناسایی می کند.

مادران فعال

این سیگنال‌های تولید شده مصنوعی به زمین منتقل می‌شوند و سپس سیگنال‌های دریافتی را به روش‌هایی تغییر می‌دهند که مشخصه موادی است که از طریق آنها حرکت می‌کنند. نمونه هایی از این روش ها لرزه ای و برخی روش های الکتریکی است.

به طور کلی، روش‌های میدان طبیعی (روش‌های غیرفعال) می‌توانند اطلاعاتی در مورد ویژگی‌های زمین در اعماق بیشتری ارائه دهند و اجرای آن‌ها نسبت به روش‌های منبع مصنوعی (روش‌های فعال) ساده‌تر است. علاوه بر این، روش‌های منبع مصنوعی قادر به تولید تصویری دقیق‌تر و بهتر از زمین‌شناسی زیرسطحی هستند.

روش های ژئوفیزیک ممکن است بخشی از یک بررسی بزرگتر باشد و بنابراین ژئوفیزیکدانان باید با کل تیم بررسی و به ویژه با مشتری در تماس باشند.

تعداد کمی از روش های ژئوفیزیکی راه حل منحصر به فردی برای یک موقعیت زمین شناسی خاص ارائه می دهند. می توان تعداد بسیار زیادی راه حل ژئوفیزیکی برای برخی از مسائل به دست آورد که برخی از آنها ممکن است از نظر زمین شناسی غیر حساس باشند. بنابراین، همیشه باید این سوال را مطرح کرد: «آیا مدل ژئوفیزیکی از نظر زمین‌شناسی قابل قبول است؟ اگر اینطور نیست، مدل ژئوفیزیکی باید رد شود و مدل جدیدی توسعه یابد که یک راه حل منطقی زمین شناسی ارائه دهد.

برنامه های کاربردی

  1. اکتشاف هیدروکربن ( زغال سنگ ، گاز، نفت)
  2. مطالعات زمین شناسی منطقه ای (در مناطقی به وسعت 100 ثانیه کیلومتر مربع)
  3. اکتشاف ذخایر معدنی
  4. بررسی سایت مهندسی
  5. بررسی هیدروژئولوژیک.
  6. تشخیص حفره های زیر سطحی.
  7. نقشه برداری از شیرابه و توده های آلاینده.
  8. مکان و تعریف اجسام فلزی مدفون.
  9. باستان ژئوفیزیک.
  10. ژئوفیزیک قانونی

روش های ژئوفیزیک هوابرد در مقابل زمین:

  • روش های ژئوفیزیک هوابرد در کارهای شناسایی استفاده می شود، اما روش های زمینی در تحقیقات دقیق تر استفاده می شود.
  • آنها سریع هستند و در واحد سطح نسبتاً ارزان هستند.
  • چندین نوع نظرسنجی را می توان همزمان انجام داد.
  • آنها می توانند پوشش عینی تری نسبت به بررسی های زمینی در بسیاری از انواع زمین ها فراهم کنند.
  • به عنوان مثال: چند صد کیلومتر خط نقشه برداری الکترومغناطیسی هوابرد را می توان در یک روز در مقایسه با سه تا پنج کیلومتر خط برای هر خدمه در یک بررسی EM زمینی انجام داد.
  • هزینه یک بررسی الکترومغناطیسی هوابرد، با داده های مغناطیسی و رادیومتریک گنجانده شده است، احتمالاً 1/4 تا 1/5 هزینه یک بررسی EM زمینی معادل است.

روش جاذبه:

  • این عمدتا برای اکتشاف نفت استفاده می شود. گاهی در اکتشاف آب معدنی و زیرزمینی.
  • اکتشاف گرانشی شامل اندازه گیری تغییرات میدان گرانشی زمین است (یعنی تغییرات جزئی در کشش گرانش از سنگ در چند مایلی اول از سطح زمین).
  • انواع مختلف سنگ ها چگالی متفاوتی دارند و سنگ های متراکم تر جاذبه گرانشی بیشتری دارند.
  • اگر سازندهای با چگالی بالاتر در ارتفاع ساختاری مانند تاقدیس به سمت بالا قوس شوند، میدان گرانشی زمین بر روی محور سازه بیشتر از امتداد جناحین آن خواهد بود.

روش مغناطیسی:

روش مغناطیسی به تغییرات میدان مغناطیسی زمین می پردازد که به تغییرات ساختارها یا حساسیت مغناطیسی در برخی از سنگ های نزدیک سطح مربوط می شود.

بررسی‌های مغناطیسی برای نقشه‌برداری از ساختار روی یا درون سنگ‌های زیرزمین یا شناسایی مستقیم مواد معدنی مغناطیسی طراحی شده‌اند.

در اکتشاف معدن، از روش های مغناطیسی برای مکان یابی مستقیم سنگ معدن های حاوی کانی های مغناطیسی مانند مگنتیت استفاده می شود .

اجسام نفوذی مانند دایک ها اغلب تنها بر اساس مشاهدات مغناطیسی قابل تشخیص هستند.

روش های الکتریکی:

اکتشاف برق از تکنیک های بسیاری بر اساس خواص الکتریکی مختلف مواد زمین استفاده می کند.

مانند:

  • روش مقاومتی برای ارائه اطلاعات در مورد هدایت الکتریکی سنگ های زمین طراحی شده است.
  • در روش مقاومتی، جریان با استفاده از یک جفت الکترود از زمین عبور می‌کند و توزیع پتانسیل حاصل در زمین با استفاده از یک جفت الکترود دیگر متصل به یک ولت متر حساس ترسیم می‌شود.
  • از روش مقاومت برای ترسیم مرزهای بین لایه‌هایی که رسانایی متفاوتی دارند استفاده شده است.

روش های لرزه ای:

دو روش اصلی لرزه ای وجود دارد، انعکاس و شکست:

روش بازتاب لرزه ای

این روش برای نقشه‌برداری ساختار سازندهای زیرسطحی با اندازه‌گیری زمان‌های مورد نیاز برای یک موج لرزه‌ای که در زمین توسط اکتشاف سطح نزدیک دینامیت، ضربه مکانیکی یا ارتعاش در زمین ایجاد می‌شود، استفاده می‌شود تا پس از بازتاب از سطح مشترک بین سازندها به سطح بازگردد. خواص فیزیکی مختلف

انعکاس‌ها با تشخیص فاصله‌هایی که به آنها ژئوفون‌هایی می‌گویند که به حرکت زمین پاسخ می‌دهند، ثبت می‌شوند.

روش شکست لرزه ای:

در روش انکسار، ابزارهای آشکارساز زمان رسیدن امواج لرزه ای را هنگام شکست از سطح ناپیوستگی ثبت می کردند.

این زمان ها اطلاعاتی در مورد سرعت و عمق سازندهای زیرسطحی که در امتداد آنها منتشر می شوند، می دهد.

روش رادیواکتیو

این روش برای شناسایی مواد معدنی رادیواکتیو مانند اورانیوم و توریم استفاده می شود.

روش ثبت چاه

  • این شامل کاوش کردن زمین با ابزارهایی است که در هنگام پایین آمدن آنها در گمانه ها، خوانش های مداوم را در سطح ثبت می کنند.
  • خواص سنگی که توسط تکنیک های چاه نگاری پوشش داده می شود عبارتند از: مقاومت الکتریکی، پتانسیل خود، چگالی تولید پرتو گاما، حساسیت مغناطیسی و سرعت صوتی.
  • چاه نگاری یکی از پرکاربردترین تکنیک های ژئوفیزیکی است.

خدمات شرکت ژئوفیزیک مانند: مطالعات ژئوفیزیک ، اکتشاف آب ، مطالعات GPR ، مطالعات لرزه نگاری، آزمایش دانهول ،مطالعات ژئوالکتریک ، سونداژ ، مطالعات الکترومغناطیس ، مطالعات ژئوتکنيک ، آزمایشات درون چاهی ، مطالعات الکترومغناطیس – آزمایش مگنتومتری

جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره انواع خدمات مانند: مطالعات ژئوفیزیک ، اکتشاف آب ، مطالعات GPR ، مطالعات لرزه نگاری ، آزمایش دانهول ،مطالعات ژئوالکتریک ، سونداژ ، مطالعات الکترومغناطیس، آزمایش مگنتومتری با شرکت آسیا ژئوفیزیک و ژئوتکنیکی تماس بگیرید.

اینستاگرام آسیا ژئوفیزیک

مطالعات الکترومغناطیس – مطالعات ژئوالکتریک – مطالعات لرزه نگاری – مطالعات GPR ، سونداژ – مطالعات ژئوتکنيک – آزمایشات درون چاهی – مطالعات ژئوالکتریک – مطالعات GPR – اکتشاف آب – مطالعات ژئوتکنيک – مطالعات ژئوالکتریک – مطالعات GPR – مطالعات الکترومغناطیس – مطالعات ژئوفیزیک – مطالعات GPR – مطالعات ژئوالکتریک – مطالعات الکترومغناطیس -مطالعات ژئوتکنيک – مطالعات ژئوتکنيک- مطالعات ژئوتکنيک – مطالعات ژئوفیزیک- اکتشاف آب آزمایش مگنتومتری – آزمایش دانهول – آزمایشات درون چاهی – آزمایش دانهول

شماره تماس: 09123533974

آدرس: تهران بزرگراه ستاری خیابان 20 متری گلستان

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    خانهخدماتتماسارتباط با ما