ما در این مطلب به مبحث سیستم طبقه بندی خاک میپردازیم. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره انواع خدمات مانند: مطالعات ژئوفیزیک، اکتشاف آب، مطالعات GPR ، مطالعات لرزه نگاری، آزمایش دانهول، مطالعات ژئوالکتریک، سونداژ، مطالعات الکترومغناطیس , مطالعات ژئوتکنيک، آزمایشات درون چاهی، آزمایش مگنتومتری با شرکت آسیا ژئوفیزیک و ژئوتکنیکی تماس بگیرید.
فهرست مطالب
- 1 سیستم طبقه بندی خاک
- 2 طبقه بندی خاک ها
- 3 معرفی و شناخت سیستم های طبقه بندی انواع خاک
- 4 علت تشکیل خاک چیست؟
- 5 هدف از آزمایش های خاک چیست؟
- 6 چک کردن روش و سرعت جذب آب در مدل های گوناگون خاک
- 7 خاک ها چگونه شکل میگیرند؟
- 8 خاک اسکلتی را بیشتر بشناسیم.
- 9 چک کردن خاک ها از نظر دانه
- 10 طبقه بندی خاک ها
- 11 خاک های درشت دانه
- 12 سیستم طبقه بندی خاک
- 13 ژئوفیزیک
- 14 اکتشاف آب
- 15 آزمایش دانهول
- 16 مطالعات ژئوالکتریک
سیستم طبقه بندی خاک
خاک یکی از عنصر های اصلی برای زندگی همه موجودات زنده است و در همه سبک ها و روند زندگی ما انسان ها جایگاه بخصوص خود را دارد.
خاک هر ناحیه به علت شرایط آب و هوایی در مقایسه با سایر نواحی متفاوت بوده و به همین علت دامنه استفاده از خاک ها مختلف می باشد.
یکی از اجزای ضروری و خیلی پرکاربرد در همه ساخت و سازها خاک می باشد که انتخاب نوع خاک توسط افراد متخصص در این حوزه (مهندسین عمران و اشخاص دارای علم ژئوتکنیک) انجام می شود.
طبقه بندی خاک ها
نکته ای که پیش از طبقه بندی خاک ها باید به شما عزیزان ذکر کنیم این است که در هر خاکی مقداری خاک رس اضافه می شود که این کار باعث تغییر حالت و بازدهی قابل توجه و کاملا گوناگونی خواهد شد.
اثرات طبقه بندی خاک ها هنگامی پدیدار میشود که با توجه به نوع خاک می توان مقدار اثرات و اتفاق ها را کنترل کرد.
به این شکل که اگر زلزله یا پس لرزه و اتفاقاتی از این نظیر رخ داد ساختمان اول به سازه و در آخر به بنیان خود فشار وارد میکند و همانگونه که میدانیم بنیان و پی هر ساختمانی، اول روی خاک قرار دارد از این سو اگر خاک متناسب باشد(سست ونرم نباشد) سبب حفاظت بیشتر سازه ها می شود و این گونه است که انتخاب نوع خاک می تواند در فرآیند ساختمان سازی خیلی مهم به شمار می آید.
در این بخش توجه شما را به طبقه بندی انجام شده خاک ها جلب می کنیم.
- خاک ذغال سنگی
- خاک کویری
- خاک خشک وبیابانی
- خاک شور
- خاک جنگلی
- خاک سیاه
- خاک زرد و قرمز
- خاک آبرفتی
- خاک لاتریت
معرفی و شناخت سیستم های طبقه بندی انواع خاک
سیستم های طبقه بندی یک راه برای مشخص نمودن نوع و کارایی خاک هستند و کمک می کنند اشخاص راحت تر با توجه به احتیاجات خود خاک متناسب را انتخاب و فراهم کنند در بخش زیر به معرفی سیستم های طبقه بندی خاک ها خواهیم پرداخت.
- سیستم طبقه بندی خاک ها مدل آشتو: این مدل خاک ها را به هفت گروه تقسیم بندی میکنند و برای نام گذاری آنها از A1 تا A7 استفاده می کنند،هر قدر شماره کنار حروف بیشتر باشد نشان دهنده افت کیفیت خاک می باشد.
- سیستم طبقه بندی خاک ها: مدل BS این مدل خاک ها را بر حسب نوع ذره های شکل دهنده و همینطور خصوصیت های نهفته در آن طبقه بندی می نمایند.
- سیستم طبقه بندی خاک ها ملل متحد: این سیستم خاک ها را بر حسب ذره های تشکیل دهنده آن تقسیم می کنند.
- سیستم طبقه بندی خاک ها مدل USDA: این شیوه که متعلق به سیستم های کشاورزی در کشور آمریکا از طریق بافت های شکل دهنده خاک طبقه بندی می کند.
علت تشکیل خاک چیست؟
برای شکل گیری خاک دو عامل اصلی و مهم وجود دارد
- عامل های فیزیکی
هنگامی که سنگ و خاک به یک اندازه مشخص و مساوی کنار هم باشند عامل های تشکیل دهنده خاک (کانی ها) هم به شکل یکسان بوده در نهایت عامل های طبیعی مثل: گرما، سرما، رطوبت و شکستگی و فرسودگی باعث شکل گرفتن خاک خواهد شد.
- عامل های شیمیایی
در این حالت اندازه سنگ و خاک برابر نبوده عواملی مثل هوازدگی دخالت دارد و شکل گرفتن خاک سریعتر اتفاق می افتد.
هدف از آزمایش های خاک چیست؟
با پیشرفت های بزرگی که در رابطه با ساخت و ساز انجام گرفته پیش از آنکه ساختمانی احداث شود شرایط آن محیط از همه نظر ها مورد بررسی قرار می گیرد، یکی از مهمترین عامل ها در این رابطه خاک و آزمایش ها مرتبط به آن است و توسط این آزمایش ها نوع خاک، مقاومت و اندازه قدرت جذب و…معلوم می شود و این خود یکی از ارکان های اصلی و موثر در ساختمان سازی حساب میشود ،این کار توسط مهندسین عمران و افرادی ماهر در علم ژئوتکنیک انجام می گیرد.
چک کردن روش و سرعت جذب آب در مدل های گوناگون خاک
- خاک های لومی: خاک های لومی آب را حدودا با سرعت ۴/۱ و ۲ اینچ جذب می کنند (سرعت جذب بسیاری دارند) بهترین نوع خاک ها برای جذب آب هستند.
- خاک های رس: خاک های رس آب را حدودا با سرعت ۴/۱ اینچ جذب می کنند، خاک رس توانا است آب را در درون منافذ خود ذخیره کند.
خاک ها چگونه شکل میگیرند؟
علت های گوناگونی برای شکل گیری خاک وجود دارد که تصمیم داریم در این بخش شما را با آنها آشنا کنیم.
- آب های نهفته شده در خاک
- هوای جذب شده در منافذ های خاک
- جاندار های زنده در زیر خاک
- مواد و سایر تشکیلات موجود در خاک
خاک اسکلتی را بیشتر بشناسیم.
نوعی دیگر از نمونه های گوناگون خاک، خاک اسکلتی است و علت نام گذاری آن به علت وجود سنگ ها و قلوه سنگ هاییست که داخل این خاک وجود دارد همینطور خاک اسکلتی با قدرت و سرعت بالاتری آب را جذب می کند ولی معمولا حالت خشک و بدون آبی در ظاهر دارند.
چک کردن خاک ها از نظر دانه
به صورت کلی خاک ها از نظر طبقه بندی دانه ها دو گروه هستند.
- خاک ریز دانه
خاک های ریزدانه همانطور که از نامشان مشخص است نوع ریز خاک ها به شمار میروند و این ریزی تا حدی است که با چشم قابل دیدن نیست و به صورت کلی شامل دو گروه میشوند.
- خاک های ریزدانه سیلت
- خاک های ریزدانه رس
طبقه بندی خاک ها
خاک های درشت دانه
خاک های درشت دانه از لحاظ شکل و ساختار بزرگ هستند با چشم قابل رویت اند علاوه بر خاک های درشت دانه از نظر ظاهری به ۴ گروه تقسیم بندی می شوند:
- خاک های درشت دانه گوشه گرد
- خاک های درشت دانه نیمه گرد
- خاک های درشت دانه گوشه تیز
- خاک های درشت دانه گوشه نیمه تیز
همینطور نیاز به ذکر است که خاک های درشت دانه دارای دو نوع هستند که شامل اند از:
- خاک های درشت دانه خوب
- خاک های درشت دانه بد
خدمات شرکت ژئوفیزیک مانند: مطالعات ژئوفیزیک، اکتشاف آب، مطالعات GPR، مطالعات لرزه نگاری، آزمایش دانهول، مطالعات ژئوالکتریک، سونداژ، مطالعات الکترومغناطیس، مطالعات ژئوتکنيک، آزمایشات درون چاهی، مطالعات الکترومغناطیس – آزمایش مگنتومتری
جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره انواع خدمات مانند: مطالعات ژئوفیزیک ، اکتشاف آب ، مطالعات GPR ، مطالعات لرزه نگاری ، آزمایش دانهول ،مطالعات ژئوالکتریک ، سونداژ ، مطالعات الکترومغناطیس، آزمایش مگنتومتری با شرکت آسیا ژئوفیزیک و ژئوتکنیکی تماس بگیرید.
شماره تماس: 09123533974
آدرس: تهران بزرگراه ستاری خیابان 20 متری گلستان
بدون دیدگاه