مگنیتومتری

مگنیتومتری

ما در این مطلب به مبحث مگنیتومتری میپردازیم. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره انواع خدمات مانند: مطالعات ژئوفیزیک، اکتشاف آب، مطالعات GPR ، مطالعات لرزه نگاری، آزمایش دانهول، مطالعات ژئوالکتریک، سونداژ، مطالعات الکترومغناطیس , مطالعات ژئوتکنيک، آزمایشات درون چاهی،‌ آزمایش مگنتومتری با شرکت آسیا ژئوفیزیک و ژئوتکنیکی تماس بگیرید.

مگنتومتری (ژئوفیزیک به روش مگنومتری):

كاوش های ژئوفيزيكی همانگونه كه از اسم آن پيدا است با فيزيك زمين و جو محیط آن کار دارد.

این كاوش ها براي مشخص کردن ذخیره ها و منبع های زيرزمينی از جمله مخزن های هيدوركربورها و كاني های فلزي و ويژگی های فيزيكی لايه‌ های زمين، جداسازی لايه‏ های زمين و مشخص کردن موقعيت ساختمان‌ های زمين‌ شناسی انجام مي‏شود.

شیوه های مورد استفاده در كاوش های ژئوفيزيكی بر پایه اصول فيزيكی ساخته شده است.

اگر که نتیجه های به دست آمده درست مورد تعبير و تفسير واقع شوند، اطلاعات مفيد و با ارزشی از وضعيت زمين‏ شناسی منطقه مورد مطالعه به دست خواهد آمد. از نمونه اطلاعاتی که  از ساختمان های داخلی زمين و منبع های موجود در اختيار متخصصان قرار خواهد داد.

به صورت کلی هدف های شیوه های ژئوفيزيكی شامل موارد زیر است:

– گرفتن اندازه به روي سطح و داشتن انتظار از وجود چيزی در قسمت زيرین زمين.

– یافتن بهترين محل براي پیدا کردن هدف اكتشافی.

کشف های مغناطيسی (مگنتومتری) از قديميی ترين متدهای ژئوفيزيكی اكتشافی بوده كه سال ها است که در کاوش های معدنی و كانی شناسی اقتصادی و حتي برای مقصد های باستان‌شناسی مورد استفاده قرار مي‌گيرد.

در کشف های نفت اين روش مي‌تواند اطلاعاتی درباره عمق سطح بيسمنت و همینطور وسعت حوضه‌ های رسوبی تهیه کند.

اين شیوه همینطور در معلوم کردن منبع های مغناطيسی در میان لايه‌ های رسوبی مانند نفوذی های آذرين عميق و يا ولكانيك، کاربرد خیلی خوبی دارد.

در کاوش های معدنی روش مغناطيس‌ سنجي نیز برای کشف كانی های مغناطيسی و همینطور كانی های غير مغناطيسی كه در ارتباط با كانی های مغناطيسی هستند خیلی تاثیر گذار می باشد.

اغلب سنگ‌ هاي رسوبی تاثیر های مغناطيسي خیلی کمی دارند از این سو تغییر های شدت ميدان مغناطيسي در سطح زمين غالبا به تغييرات ليتولوژيک سنگ‌ های بيسمنت و يا نفوذی ها مربوط می باشند.

در واقع تغييرات بسيار کمی در تمركز مگنتيت در هنگام پروسه دياژنز بعث آنومالی خیلی کوچکی ایجاد مي‌شود. پس آنومالی‌ های كوچک را فقط بر اساس مغناطيس پوسته می توان درک نمود و آنومالی های بزرگ تر می تواند با مغناطيس اضافه در هسته زمين شرح داده شود.

بیشتر بخوانید: علت آلودگی های خاک

فلزیاب مگنومتری

فلزیاب های مغناطیسی:

به مدل دستگاه هایی فلزیاب میگویند که با مغناطیس سنجی میتوانند فلز ها را در عمق زمین پیدا کنند و به اسم های فلزیاب مگنتی یا سنسور مگنومتر هم شناسایی می شوند، همانگونه که از نامش مشخص است این فلزیاب مگنومتر یا مغناطیس زمین را اندازه گیری میکند.

مگنتومتر یا مغناطیس سنج، ابزار هایی برای اندازه گیری هستند که میدان مغناطیسی زمین را اندازه می گیرند.

همان صورت که می دانید میدان مغناطیسی یک کمیت برداری است.

به این معنی که به علاوه شدت (بزرگی) دارای جهات هم می باشد؛ مغناطیس سنج ها برای دو هدف استفاده می شوند:

برای اندازه گرفتن مغناطیس حاصل از یک ماده مغناطیسی مانند فلز روی مغناطیس ها، یا برای اندازه گرفتن اندازه و در بعضی موارد برای مشخص کردن سمت میدان مغناطیسی در یک نقطه از فضا.

بیشتر بخوانید: مکانیک خاک چیست؟

کارکرد در دفینه یابی:

این سنسور ها میدان های مغناطیسی محیط را اندازه میگیرند و در همان زمان ثبت میکنند.

مگننومتر چیست و چه کارایی دارد؟

حالا اگر داریور داشته باشند مطابق با دستورات درایور کار میکنند. به غیر این شرایط به حالت اول سنسور ها بستگی به طراحی اولیه داده را یا آنالوگ یا دیجیتال خروجی میدهند.

به نگارش درایورو راه انداز هم بستگی دارد که درایور چطور داده ها را چک بکند آن ها را ذخیره کند یا به لپ تاپ

بفرستد و به رنگ و یا به دیتاهای بخصوص دیگر آنها را تبدیل کند.

و انواع گوناگونی از داده ها از جمله نور صدا بستگی به نوع دریاور راه اندازی را انجام میدهد.

روش کار در صنعت فلزیابی با سنسور های مگنتیک یا مگنومتر با سنسور مگنومتر یا سنسور فلزیاب مگنتی زمانی که در حال حرکت هستند میدان های زمین را اندازه گیری میکنید، دقت کنید در جایی که اندازه های مغناطیس برابر میباشد در حد کوچکی تفاوت با هم دارند، زمین دست نخورده باشد و بهم ریختگی توسط انسان در زمین ایجاد نشده باشد.

اما در مقیاس های بزرگ، برای مثال اگر شهر با شهر یا کشور با کشور نقل مکان کنیم، اصولا تغییرات ما خیلی متفاوت میشود به دلیل میدان های مغناطیسی زمین و تفاوت آن در زوایای مدار های آن و حتی نوع خاک و سنگ زمین و ارتفاع از سطح دریا و زوایای تابیدن نور خورشید و مسئله های دیگر سبب میشود که تغییرات خیلی بیشتری نسبت به جای پیشین بگیرم.

بیشتر بخوانید: لرزه نگاشت چیست؟

برای مثال:

اگر در نقطه a اسکن کردن با مگنومتر بگیریم و برای اسکن کردن دوم در نقطه ی b قرار گرفته باشیم و اگر این دو نقطه کنار هم یا کمتر از ۱ کیلومتر با هم فاصله نداشته باشند و هیچ چیز غیر عادی در زمین وجود نداشته باشد و زمین به واسطه انسان دست خورده باشد هر دو اسکن ما باید به احتمال ۹۹ درصد با هم در شباهت باشند.

در مگنومتر های فلزیاب اگر نقطه a ما با نقطه ی b ما چند ها کلیومتر فاصله داشته باشند، ما از هر دو نقطه اسکن بگیریم این اسکن ها اگر هم که زمین یکدست باشد ولی به علت تغییر زوایات در مدار و بخش زمین حتما اندازه دریافتی متغیری خواهیم داشت.

کاکرد مگنتومتر:

ولی در سیستم های پیشرفته این اندازه های لحاظ شده و سیستم توانا به بالانس خودکار می باشد.

هر قسمت از کره زمین اسکن بگیرید فلزیاب مگنتی و درایور راه انداز به صورت خودکار زمین را بالانس کرده و سایر متغیر ها را به نمایش در خواهد آورد اگر در زمین تغییر هایی داشته باشیم چه اتفاقی رخ خواهد داد؟

از آن جهت که زمین خود به صورت کلی بار منفی دارد اگر فلز داخل زمین باشد و بار مغناطیسی بگیرد بار منفی بیشتری در زمین پیدا میکنید و سنسور اغلب تغییر ها را به شما میدهد.

بیشتر بخوانید: مطالعه ژئوفیزیک

 

خدمات شرکت ژئوفیزیک مانند: مطالعات ژئوفیزیک، اکتشاف آب، مطالعات GPR، مطالعات لرزه نگاری، آزمایش دانهول، مطالعات ژئوالکتریک، سونداژ، مطالعات الکترومغناطیس، مطالعات ژئوتکنيک، آزمایشات درون چاهی، مطالعات الکترومغناطیس – آزمایش مگنتومتری

جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره انواع خدمات مانند: مطالعات ژئوفیزیک ، اکتشاف آب ، مطالعات GPR ، مطالعات لرزه نگاری ، آزمایش دانهول ،مطالعات ژئوالکتریک ، سونداژ ، مطالعات الکترومغناطیس، آزمایش مگنتومتری با شرکت آسیا ژئوفیزیک و ژئوتکنیکی تماس بگیرید.

اینستاگرام آسیا ژئوفیزیک

شماره تماس: 09123533974

آدرس: تهران بزرگراه ستاری خیابان 20 متری گلستان


مگنیتومتری

ژئوفیزیک

اکتشاف آب

آزمایش دانهول

مطالعات ژئوالکتریک

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    خانهخدماتتماسارتباط با ما