ما در این مطلب به مبحث اکتشاف مسیر آب زیرزمینی میپردازیم. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره انواع خدمات مانند: مطالعات ژئوفیزیک، اکتشاف آب، مطالعات GPR ، مطالعات لرزه نگاری، آزمایش دانهول، مطالعات ژئوالکتریک، سونداژ، مطالعات الکترومغناطیس , مطالعات ژئوتکنيک، آزمایشات درون چاهی، آزمایش مگنتومتری با شرکت آسیا ژئوفیزیک و ژئوتکنیکی تماس بگیرید.
فهرست مطالب
اکتشاف مسیر آب زیرزمینی با دستگاه الکترومغناطیس
شناخت آب های زیرزمینی با دستگاه الکترومغناطیس تکنیکی رایج است که در تمام دنیا شناخته می شود.
برخی از منبع های شناخت آب زیرزمینی با دستگاه الکترومغناطیس را بخشی از سریعترین متد علوم ژئوفیزیک می دانند، چون این دستگاه نسبت به همه دستگاه های ژئوفیزیکی کوچکتر و قابلیت حمل کردن دارد و تحلیل این تکنیک نسبت به بقیه تکنیک های شناخت آب زیرزمینی راحت تر است به شکلی که در هنگام آبیابی و شناخت آب زیرزمینی با تکنیک الکترومغناطیس می توان همه اطلاعات مرتبط را به مالک زمین ارائه داد.
به همین علت در این مقاله سعی داریم همه مطالب را درباره این تکنیک برای شما جمع آوری کنیم.
نقش دستگاه الکترومغناطیس در شناخت آب زیرزمینی قبل از حفاری
شناسایی آب های زیرزمینی و برگزیدن مکان حفر چاه آب نه تنها در سازندهای سخت، همچنین در منطقه های آبرفتی و دشتی به دلیل خشکسالی و کم بود نزول های جوی در سال های اخیر اهمیت بسیاری دارد.
با پیشرفت علم در زمینه آب زیرزمینی، تلف شدن زمان و هزینه به کمترین مقدار خود رسیده است.
یکی نمونه از تکنولوژی های این صنعت، اختراع دستگاه های ژئوفیزیکی برای یافتن و شناختن آب های زیرزمینی است.
اختراع این دستگاه ها از جایی آغاز شد که خیلی از چاه هایی که بدون دانش حفر شدند باعث بدست آوری نتیجه نشدند.
به همین علت انسان به دنبال ارائه راه کاری برای برطرف کردن این اشکال برآمد.
آب های زیرزمینی تنها منبع مورد اعتماد استفاده آب، در عرصه های شرب، کشاورزی و صنعت در منطقه های خشک و نیمه خشک به شمار می رود.
چون ریزش های جوی در این منطقه ها معمولا به شکلی است که در زمان های کم رخ میدهد، همچنین جریان های سطحی معمولا به شکلی سیلابی و بعد از هر باران قطع می شود.
ضمن اینکه در سال های گذشته استفاده بدون برنامه و یا غیرمجاز از آب زیرزمینی در خیلی از منطقه های کشور سبب افت سطح آب زیرزمینی شده است.
به همین علت شناخت قبل از حفاری ضروری است و ضریب شکست فعالیت حفاری را به مقدار قابل توجهی کم خواهد کرد.
با انجام این نوع مطالعه ها شما می توانید ریسک حفاری بدون اطلاع را تا 90 درصد کم کنید و از تلف شدن زمان و سرمایه خود پیشگیری نمایید.
این دستگاه ها در مطالعه های کشف آب زیرزمینی به هدف تعیین بهترین فضای حفاری چاه عمیق استفاده می شوند.
یکی نمونه از این دستگاه ها، دستگاه الکترومغناطیس است که در مطالعه های قبل از حفاری کاربرد بسیاری دارد و امکان یافتن قنات، ردیابی چشمه، و مشخص کردن مکان فرار آب از چاه، سد، چشمه و را ممکن کرده است.
شناخت آب زیرزمینی با دستگاه الکترومغناطیس به شکل دقیق، سریع و هزینه کم بهترین نقطه آبدهی برای حفاری چاه آب، قوی ترین رگه های آبی، سطح، عمق و مقدار آن را معلوم می کند.
خصوصیت های تکنیک الکترومغناطیس در شناخت آب زیرزمینی
در تکنیک الکترومغناطیس احتیاجی به فرستادن موج ها و دستگاه های بزرگ نمی باشد و دریافت موج ها در این تکنیک در بازه فرکانس های پایین می باشد.
همینطور این تکنیک محدودیت بقیه تکنیک های کشف کردن آب زیرزمینی؛ از جمله شرایط آب و هوایی، تغییرات کیفی، اختلاف توپوگرافی، نوع آبخوان، فرکانس های اضافه محلی وجود ندارد.
این تکنیک برداشت داده ها را سرعت میبخشد و در بیشتر منقطه هایی که داده برداری با تکنیک های قبل دشوا است می توان از این تکنیک استفاده کرد.
از سایر خصوصیت های این تکنیک، این است که بدون نیاز به حفاری فیزیکی برای حفر چاه های مشاهده ای، تا حد بسیاری وضعیت زیر زمین را معلوم می کند و کمک بسزایی به افت هزینه های بسیار در مطالعه های آب زیرزمینی و چگونگی وضعیت این منبع ها خواهد کرد.
به همین علت از نظر اقتصادی خیلی مقرون به صرفه خواهد بود.
تکنیک الکترومغناطیس، فن آوری مدرنی است که به مطالعه های کیفیت و کمیت آب های زیرزمینی و به صورت کلی مطالعه های زمین شناسی و هیدرولوژیکی کمک بزرگی می کند.
این شیوه نسبت به شیوه های دیگر ژئوفیزیک، درستی و دقت بیشتری دارد و بزرگترین موفقیت را در سال های گذشته در شناخت منبع های آب زیر زمینی در کشور هایی مانند کانادا، آمریکا ، آلمان و ایران داشته است.
در این تکنیک یک میدان الکترومغناطیسی از طریق عبور یک جریان متناوب از درون یک پیچه کوچک که از سیم پیچ هاي بسیاری شکل گرفته شده است یا یک حلقه بزرگ از سیم، ایجاد می شود.
به صورت کلی دستگاه های الکترومغناطیس (EM ) بیشتر یک فرستنده و یک سیم پیچ گیرنده را شامل هستند.
از یک سیم پیچ فرستنده برای تولید میدان الکترومغناطیس اولیه استفاده میشود. جریان متناوب از سیم پیچ فرستنده رد میشود و موجب ایجاد میدان نخستین الکترومغناطیسی پیرامون سیم پیچ فرستنده می شود.
این میدان در زمین نفوذ میکند و موجب ایجاد جریان متناوب (جریان پیچشی یا جریان ادی) در محل رسانا می شود.
این جریان ثانویه موجب ایجاد میدان مغناطیسی در اطراف محل رسانا می شود که میدان ثانویه نام دارد و بر عکس جهت میدان اولیه است. برآیند این دو میدان موجب القای جریان الکتریکی در سیم پیچ می شود و بر پایه تغییر های میدان برآیند، می توان پیکره های رسانا را شناخت و مکان یابی کرد.
همانگونه که گفته شد از مزیت های اصلی تکنیک هاي الکترومغناطیس این است که فرآیند القا، به برخورد مستقیم الکترودها با زمین، مانند شیوه هاي الکتریکی نیاز ندارد.
در نهایت سرعت مطالعه های الکترومغناطیس در قیاس با بررسی هاي مشابه، به دفعات بیشتر است.
برای دست پدیدا کردن به اطلاعات سریع از یک محل و شناخت جریانات زیرسطحی آن مفیدترین تکنیک، تکنیک الکترومغناطیس می باشد.
این تکنیک به علت آسانی انجام کار و اقتصادی بودن و بیشترین دقت و بهترین کارکرد نسبت به شیوه های موجود، کارایی خیلی زیادی در مطالعه های جریانات زیرسطحی دارد.
خدمات شرکت ژئوفیزیک مانند: مطالعات ژئوفیزیک، اکتشاف آب، مطالعات GPR، مطالعات لرزه نگاری، آزمایش دانهول، مطالعات ژئوالکتریک، سونداژ، مطالعات الکترومغناطیس، مطالعات ژئوتکنيک، آزمایشات درون چاهی، مطالعات الکترومغناطیس – آزمایش مگنتومتری
جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره انواع خدمات مانند: مطالعات ژئوفیزیک ، اکتشاف آب ، مطالعات GPR ، مطالعات لرزه نگاری ، آزمایش دانهول ،مطالعات ژئوالکتریک ، سونداژ ، مطالعات الکترومغناطیس، آزمایش مگنتومتری با شرکت آسیا ژئوفیزیک و ژئوتکنیکی تماس بگیرید.
شماره تماس: 09123533974
آدرس: تهران بزرگراه ستاری خیابان 20 متری گلستان
بدون دیدگاه