توپوگرافی سنگ کف

توپوگرافی سنگ کف

ما در این مطلب به مبحث توپوگرافی سنگ کف میپردازیم. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره انواع خدمات مانند: مطالعات ژئوفیزیک، اکتشاف آب، مطالعات GPR ، مطالعات لرزه نگاری، آزمایش دانهول، مطالعات ژئوالکتریک، سونداژ، مطالعات الکترومغناطیس , مطالعات ژئوتکنيک، آزمایشات درون چاهی،‌ آزمایش مگنتومتری با شرکت آسیا ژئوفیزیک و ژئوتکنیکی تماس بگیرید.

توپوگرافی

از زمان اخیر تا به حال علوم و دانش‌های زیادی پدید آمدند و بزرگتر شدند که به هدف رفاه زندگی انسان‌ ها کمک‌های بسیاری کردند و باعث  رفع مشکل های زیادی شدند.

فهمیدن و درک کردن همه این علم ها به واسطه تمام افراد ممکن نیست و برای فهمیدن آن‌ها به علم بسیاری احتیاج است.

یکی از این علم ها که از سال‌ها قبل تا به حال مورد توجه جغرافیدان های بسیاری قرار گرفته است، نقشه‌ ها هستند که دارای گونه های گوناگونی هستند و استفاده متفاوتی هم دارند. یکی از این نقشه‌های استفاده از آن که تحت نظر گرایش نقشه برداری زمینی می باشد، نقشه های توپوگرافی است که برای اجرای مطالعات زمین شناسی فایده و استفاده های بسیاری دارد.

توپوگرافی یا عارضه‌ نگاری یعنی اینکه عارضه های طبیعی و مصنوعی سطح زمین را بررسی و یافته‌ های بدست آمده از تحقیق های خود را در قالب نقشه‌ های توپوگرافی عرضه میکنند.

نقشه‌ توپوگرافی، نقشه‌ای است که به واسطه خط های تعیین شده که آن‌ها را خط های منحنی میزان می‌نامند برای نمایش خصوصیت های فیزیکی سطح زمین مثل پستی، بلندی، عارضه های زمین و… استفاده میشود و خصوصیت مهم و با اهمیتی که دارند این است که ارتفاع و فواصل نقاط را خیلی خوب معلوم می‌کنند که ضمن خط های منحنی میزان، از رنگ‌ های گوناگون و علائم ویژه ای استفاده می‌شود که هر یک معنی مختص خود را دارند.

نخستین نقشه توپوگرافی در سال ۱۷۸۹ طراحی شد که نقشه‌ای توسط کشور فرانسه بود و آن را برای مقصد های نظامی خود و رویارویی با حمله های دشمنان و منصوب مساعد تر مسیرها طراحی کردند.

نقشه‌ های توپوگرافی در سایز و اندازه های بزرگ و کوچک مختلفی وجود دارند که هر یک مزایا و خصوصیت های مختص خود را دارد که استفاده های متفاوتی هم دارند.

بیشتر بخوانید: اکتشاف حفرات زیرزمینی

عارضه‌ نگاری

بعضی از مهندس های عارضه های طبیعی و مصنوعی سطح زمین را بررسی کرده و یافته‌ های خود را در شکل نقشه‌های توپوگرافی یا عارضه‌ نگاری در در معرض مخاطبان قرار می‌دهند.

برای دسترسی به اطلاعات دقیق سطح زمین می‌توان از دستگاه های متنوع استفاده کرد.

یک نقشه عارضه نگاری سادگی به وجود نمی آید و باید بررسی های خیلی زیادی از تحقیقات گوناگون به دست مهندسان به عمل آید.

این بررسی ها که با دقت خیلی بالایی به دست آمده‌اند در شکل نقشه‌های متنوعی می‌توانند برای اجرای پروژه‌های گوناگون بهره گرفته شوند.

استفاده از نقشه‌های توپوگرافی

نقشه‌ های توپوگرافی استفاده های بسیاری در عرصه های مختلف دارند که باعث رفع مشکل های بسیاری شده است و موجب آسانی در اجرای فعالیت‌های گوناگونی شده‌اند که به بعضی از مهم‌ترین استفاده های نقشه توپوگرافی خواهیم پرداخت.

  • این نقشه‌ ها در عرصه دانش زمین شناختی استفاده های بسیاری دارند که از آن‌ها برای شناخت و تشخیص عامل های مهمی که موجب هر نوع تغییر هایی در سطح زمین شده‌اند بهره میبرند، همینطور درک لایه‌های متنوع زمین توسط این نقشه‌ها ممکن است.
  • همینطور این نقشه‌ها در عرصه مهندسی عمران هم استفاده بسیار زیادی دارند و از نقشه ها به هدف ساخت پروژه‌های گوناگون چون؛ ساخت راه‌، ساخت ساختمان، ساخت فرودگاه و راه‌آهن، سد سازی و… کاربرد های مفیدی دارد.
  • موارد دیگری که نقشه‌ های توپوگرافی تأثیر مفیدی در آن دارند، در عرصه اجرا های معدنی و یا نقشه برداری زیرزمینی است و به این شکل هستند که محیط های مساعدی که دارای منبع های معدنی هستند را به وسیله این نقشه‌ها پیدا داده و بعد برای حفاری منطقه مد نظر گام برمیدارند.
  • این نقشه‌ ها برای نمایش راه مساعد برای کسانی که قصد سفر به منطقه های ناشناخته را دارند و یا برای ورزشکار هایی که رشته‌های ورزشی گوناگون راهنمای خیلی درستی هستند چرا که این نقشه‌ها تمام پستی‌ها و بلندی‌ها را نمایش داده و عامل و خطر های احتمالی را نمایش می‌دهند.
  • استفاده دیگر این نقشه‌ها در  امر های نظامی است و به این خاطر که تمام جزئیات منطقه های مختلف را درست نشان می‌دهند و به وسیله آن ها می‌توان در سریعترین وقت از شرایط منطقه های مختلف خبردار شد.

بیشتر بخوانید: مطالعات لرزه نگاری

اجزای نقشه

نقشه‌ های توپوگرافی دارای جز های زیادی هستند که هر یک معرفی کننده و راهنمای موارد ویژه ای هستند که با شناخت صحیح آن‌ها می‌توان طرز استفاده از این مدل نقشه‌ها را به‌ خوبی یاد گرفت و از مزایای نقشه استفاده کرد.

بعضی از با اهمیت ترین جز های نقشه‌ های توپوگرافی شامل موارد زیر میباشد:

خط های منحنی میزان:

با اهمیت ترین جزء نقشه‌ های توپوگرافی خط های منحنی میزان نقشه هستند، این خط ها به شکل تراز و در یک راه قرار دارند که از وصل کردن آن‌ها به همدیگر می‌توان عارضه های گوناگونی که در سطح زمین هستند را فهمید.

یکی از مزیت هایی که خطوط منحنی میزان دارند، ترسیم نیمرخ توپوگرافی به واسطه آن ها است که نیمرخ توپوگرافی استفاده های بسیاری در پروژه‌های متفاوت دارند.

بیشتر بخوانید: علت آلودگی های خاک

راهنمای نقشه:

یکی از بخش های مهم در هر نقشه‌ای، راهنما است که به خاطر نقش با اهمیتی که دارد، آن را کلید نقشه هم نام میبرند.

راهنمای نقشه دارای علائم و نشان های ویژه ای است که با بهره از رنگ‌های متنوع و پر کاربرد نشان داده می‌شود که از هر یک از آن‌ها برای نمایش مورد های انحصاری استفاده می‌شوند.

استفاده ای که راهنمای نقشه دارد این است که خوانایی و فهمیدن نقشه‌ها را ساده تر می‌کند و با شناخت این علامت ها و رنگ‌ها همه آدم ها می‌توانند نقشه‌ را بخوانند.

اندازه:

از دیگر بخش های نقشه‌ های توپوگرافی اندازه یا مقیاس ها هستند، اندازه ها نشان‌دهنده این مسئله هستند که اندازه و فواصل ددو نقطه روی نقشه به چه اندازه ای است و مقدار و فاوصل  همان دو نقطه در حقیقت چه مقدار هستند و چه ارتباطی با هم دارند.

اندازه ها را به صورت های گوناگونی نشان می‌دهند، و نکته‌ای که درباره اندازه ها وجود دارد این است که استانداردهای اندازه گذاری یا مقیسا گذاری در منطقه های متنوع با هم فرق میکنند.

عنوان:

عنوان‌ ها قسمتی دیگر از نقشه‌ ها هستند که اسم منطقه های متنوع را معلوم میکنند به عنوان مثال؛ مرزها از عنوان هایی هستند که در نقشه‌ بهره گیری میشوند.

بیشتر بخوانید: لرزه نگاشت چیست؟

خدمات شرکت ژئوفیزیک مانند: مطالعات ژئوفیزیک، اکتشاف آب، مطالعات GPR، مطالعات لرزه نگاری، آزمایش دانهول، مطالعات ژئوالکتریک، سونداژ، مطالعات الکترومغناطیس، مطالعات ژئوتکنيک، آزمایشات درون چاهی، مطالعات الکترومغناطیس – آزمایش مگنتومتری

جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره انواع خدمات مانند: مطالعات ژئوفیزیک ، اکتشاف آب ، مطالعات GPR ، مطالعات لرزه نگاری ، آزمایش دانهول ،مطالعات ژئوالکتریک ، سونداژ ، مطالعات الکترومغناطیس، آزمایش مگنتومتری با شرکت آسیا ژئوفیزیک و ژئوتکنیکی تماس بگیرید.

اینستاگرام آسیا ژئوفیزیک

شماره تماس: 09123533974

آدرس: تهران بزرگراه ستاری خیابان 20 متری گلستان


اکتشاف آب

مطالعات ژئوفیزیک

مطالعات ژئوتکنیک

آب زیرزمینی

مطالعات ژئوالکتریک

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    خانهخدماتتماسارتباط با ما