در ادامه به مبحث رادار نفوذی زمین (GPR) میپردازیم. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره انواع خدمات مانند: مطالعات ژئوفیزیک، اکتشاف آب ، مطالعات GPR ، مطالعات لرزه نگاری، آزمایش دانهول ،مطالعات ژئوالکتریک ، سونداژ، مطالعات الکترومغناطیس , مطالعات ژئوتکنيک ، آزمایشات درون چاهی ، آزمایش مگنتومتری با شرکت آسیا ژئوفیزیک و ژئوتکنیکی تماس بگیرید.
فهرست مطالب
- 1 رادار نفوذی زمین (GPR)
- 2 GPR چگونه کار می کند؟
- 3 کاربردهای رادار نفوذی زمینی
- 4 اسکن بتن با استفاده از GPR
- 5 بازرسی پل با استفاده از GPR
- 6 ابزار مکان یابی توسط GPR
- 7 ملاحظات عملی
- 8 تکنولوژی
- 9 تنظیم آنتن
- 10 خدمات شرکت ژئوفیزیک مانند: مطالعات ژئوفیزیک ، اکتشاف آب ، مطالعات GPR ، مطالعات لرزه نگاری، آزمایش دانهول ،مطالعات ژئوالکتریک ، سونداژ ، مطالعات الکترومغناطیس ، مطالعات ژئوتکنيک ، آزمایشات درون چاهی ، مطالعات الکترومغناطیس – آزمایش مگنتومتری
رادار نفوذی زمین (GPR)
رادار نفوذی زمین (GPR) ابزاری مقرون به صرفه، غیرمخرب و قابل اعتماد برای اسکن و تصویربرداری از عیوب زیرسطحی، حفره ها و اشیاء ارائه می کند. GPR اساساً در ژئوفیزیک و زمین شناسی برای اسکن و تصویربرداری زیرسطحی توسعه یافته و مورد استفاده قرار گرفت. از آن زمان، این روش با موفقیت در بسیاری از رشته های دیگر از جمله مهندسی عمران اقتباس شده است. ماهیت چندمنظوره رادار نفوذی زمین و طیف وسیعی از کاربردهای آن، آن را از روشهای NDT موجود متمایز میکند . GPR میتواند رویدادها و اجسام زیرسطحی را با استفاده از امواج رادار الکترومغناطیسی، از 10 مگاهرتز تا 3000 مگاهرتز شناسایی کند. این روش توسط ASTM D6432 استاندارد شده است .
کاربرد روشهای آزمایش غیرمخرب (NDT) در ارزیابی وضعیت سازههای عمرانی در حال رشد است. روشهای NDT معمولاً برای ارزیابی مقاومت مصالح (مانند مقاومت بتن، یکپارچهسازی خاک)، شناسایی/محلیسازی اجسام تعبیهشده (مانند لوله و لوله، کابلها، تونل منهول)، برای تشخیص علائم و اثرات جانبی مکانیسمهای آسیب استفاده میشوند. به عنوان مثال لایه لایه شدن، ترک خوردگی داخلی)، برای ترسیم سنگ بستر یا مرزها در محیط های چند لایه (مانند آسفالت/بتن/خاک)، و تشخیص ضخامت یا طول یک محیط (به عنوان مثال طول شمع، پوشش تونل).
GPR چگونه کار می کند؟
رادار نافذ زمینی متشکل از یک آنتن فرستنده و یک آنتن گیرنده است که (سیمی یا بی سیم) به واحد پردازش سیگنال متصل هستند. GPR پالس های الکترومغناطیسی (پالس های رادار) با فرکانس مرکزی خاص برای اسکن محیط زیرسطحی منتشر می کند. امواج منعکس شده از لایه های زیرسطحی و اشیاء توسط آنتن گیرنده گرفته می شوند. بسته به فرکانس ضربه، GPR قادر است رویدادهای داخلی و اشیاء را در اعماق مختلف تشخیص دهد. هنگامی که نیاز به اسکن با وضوح بالا وجود دارد، آنتن با فرکانس بالا مورد نیاز است. با این حال، عمق نفوذ به همان چند سانتی متر اول محدود خواهد شد. فرکانس های پایین تر زمانی مورد نیاز است که هدف شناسایی رویدادها و اشیاء بسیار عمیق زیرسطحی باشد.
کاربردهای رادار نفوذی زمینی
GPR در طیف گسترده ای از پروژه های مهندسی عمران استفاده می شود. تطبیق پذیری این روش NDT آن را در بین سایر روش های NDT کاملاً منحصر به فرد می کند. GPR را می توان به راحتی در اسکن زیرسطحی بر روی خاک، عرشه پل، یا به سادگی میلگرد، مجرای برق و یا سایر مجاری برق استفاده کرد. در زیر به طور خلاصه مهمترین کاربردهای GPR در حوزه مهندسی عمران ارائه می شود:
اسکن بتن با استفاده از GPR
- مکان یابی و نقشه برداری آرماتورهای فولادی تعبیه شده (میله های فولادی، تاندون های پیش تنیدگی)
- پیش بینی ضخامت عناصر بتنی
- عیوب و حفره های احتمالی مانند نواحی لایه بندی شده را پیدا کنید
بازرسی پل با استفاده از GPR
GPR یک راه حل مقرون به صرفه برای غربالگری سریع لایه لایه شدن بالقوه در عرشه پل ارائه می دهد. مزیت اصلی GPR این است که می توان از آن در سرعت ترافیک استفاده کرد که به طور قابل توجهی زمان بندی بازرسی را کاهش می دهد و نیاز به بسته شدن جاده و کنترل ترافیک را از بین می برد.
- نقشه برداری لایه بندی زیرسطحی در عرشه پل
- محل های تقویت (میلگرد فولادی، تاندون های پیش تنیدگی).
ابزار مکان یابی توسط GPR
از رادار نفوذی زمین می توان برای شناسایی محل عیوب زیرسطحی در خاک استفاده کرد. می توان از آن برای نقشه برداری از محل لوله های آب، خطوط برق و ارتباط، مخازن ذخیره سازی و غیره استفاده کرد.
- محل اشیاء تعبیه شده مانند کابل ها، مخازن، لوله ها و لوله ها
ملاحظات عملی
با وجود این طیف وسیع از کاربردها، برخی از محدودیتهای مرتبط با GPR وجود دارد . این محدودیت ها مربوط به ماهیت تکانه های الکترومغناطیسی است که برای اهداف بازرسی استفاده می شود. محیط های با رسانایی بالا (مانند محیط های مرطوب، مواد آلوده به آب دریا، خاک رس، مواد فلزی) برای امواج کاوشگر الکترومغناطیسی مشکل ساز هستند. یونها و اجزای دوقطبی که در محیطهای با رسانایی بالا وجود دارند، امواج کاوشگر الکترومغناطیسی را جذب یا مختل میکنند و دامنه بازتاب را کاهش میدهند. انعکاس ضعیف منجر به نتایج وضوح کمتر می شود.
تکنولوژی
رادار نفوذی زمین (تشخیص و برد رادیویی) با ارسال امواج الکترومغناطیسی با فرکانس بالا از یک آنتن فرستنده به زمین و اندازه گیری قدرت و زمان هر سیگنال بازتابی کار می کند. هر زمان که موج ارسالی به ماده ای با گذردهی دی الکتریک متفاوت از ماده ای که از آن باقی مانده وارد می شود، بازتاب ایجاد می شود.
قدرت یا دامنه موج منعکس شده توسط کنتراست گذردهی دی الکتریک و رسانایی دو ماده تعیین می شود. برای بیان این موضوع، موجی که از ماسه خشک (دی الکتریک 5) به ماسه مرطوب (دی الکتریک 30 و رسانایی بالاتر) حرکت می کند، بازتاب قوی ایجاد می کند، در حالی که حرکت از ماسه خشک (5) به سنگ آهک (7) تولید می کند. انعکاس نسبتا ضعیف
تنظیم آنتن
فرکانسهای مختلف آنتن، هم عمق نفوذ قابل دستیابی و هم اندازه اهدافی را که میتوان با پالس رادار تشخیص داد یا «دید» کرد، تعیین میکند. به زبان ساده، یک آنتن با فرکانس پایین به عنوان مثال 200 مگاهرتز حداکثر نفوذ عمق 7.5 متری را به دست میآورد در حالی که فرکانس بالایی مانند 2.6 گیگاهرتز حداکثر 30 سانتیمتر را به دست میآورد. با این حال، فرکانس 2.6 گیگاهرتز، میتواند اجسامی را با قطر کمتر از 2.5 سانتیمتر شناسایی کند، در حالی که 200 مگاهرتز برای «دیدن» اجسام کوچکتر از 30 سانتیمتر مشکل دارند. انتخاب آنتن یکی از مهم ترین عوامل در طراحی نظرسنجی است.
خدمات شرکت ژئوفیزیک مانند: مطالعات ژئوفیزیک ، اکتشاف آب ، مطالعات GPR ، مطالعات لرزه نگاری، آزمایش دانهول ،مطالعات ژئوالکتریک ، سونداژ ، مطالعات الکترومغناطیس ، مطالعات ژئوتکنيک ، آزمایشات درون چاهی ، مطالعات الکترومغناطیس – آزمایش مگنتومتری
جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره انواع خدمات مانند: مطالعات ژئوفیزیک ، اکتشاف آب ، مطالعات GPR ، مطالعات لرزه نگاری ، آزمایش دانهول ،مطالعات ژئوالکتریک ، سونداژ ، مطالعات الکترومغناطیس، آزمایش مگنتومتری با شرکت آسیا ژئوفیزیک و ژئوتکنیکی تماس بگیرید.
مطالعات الکترومغناطیس – مطالعات ژئوالکتریک – مطالعات لرزه نگاری – مطالعات GPR ، سونداژ – مطالعات ژئوتکنيک – آزمایشات درون چاهی – مطالعات ژئوالکتریک – مطالعات GPR – اکتشاف آب – مطالعات ژئوتکنيک – مطالعات ژئوالکتریک – مطالعات GPR – مطالعات الکترومغناطیس – مطالعات ژئوفیزیک – مطالعات GPR – مطالعات ژئوالکتریک – مطالعات الکترومغناطیس -مطالعات ژئوتکنيک – مطالعات ژئوتکنيک- مطالعات ژئوتکنيک – مطالعات ژئوفیزیک- اکتشاف آب آزمایش مگنتومتری – آزمایش دانهول – آزمایشات درون چاهی – آزمایش دانهول
شماره تماس: 09123533974
آدرس: تهران بزرگراه ستاری خیابان 20 متری گلستان
بدون دیدگاه